Follow us

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Από τις πιο απλές δίπλες, ως τον πιο απαιτητικό σοκολατένιο κορμό, τα γλυκίσματα των ημερών δεν έχουν τελειωμό. Ανάψτε φούρνους κι ας μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα…

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Αληθινά, τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τα περισσότερα γλυκά από κάθε άλλη μεγάλη γιορτή. Και μάλλον δεν υπάρχει σπίτι που δεν θα ανάψει έναν “γλυκό” φούρνο αυτές τις μέρες. Ακόμα και για τα παιχνιδιάρικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που κάνουν και για ένα τέλειο δώρο, αλλά κρεμιούνται και σαν στολίδι στο δέντρο: ιδανικά για μια χαρούμενη συνεργασία με τα παιδιά στην κουζίνα.

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Αρχίζουμε, λοιπόν: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπισκότα -τα κλασικά και απαραίτητα. Κοντά στη γιορτή, γιατί όχι ένα αφράτο πανετόνε ή μυρωδάτα τσουρέκια και οι παραδοσιακές δίπλες. Για το τραπέζι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ένας θεαματικός σοκολατένιος κορμός θα εντυπωσιάσει. Πέρα από αυτά, παίζουν και όλα τα γλυκά με κάστανο, κάθε μορφής σοκολατένια κεράσματα και, γενικά, η σοκολάτα.

Για την Πρωτοχρονιά, η βασιλόπιτα μπορεί να είναι “εύκολη” με τη μορφή ενός μοσχομυριστού κέικ ή λίγο πιο απαιτητική, με τη μορφή του τσουρεκιού. Σε κάθε περίπτωση, το “σπιτικό” έχει μια άλλη αύρα. Αποπνέει τη ζεστασιά της ετοιμασίας του και την αγάπη της οικοδέσποινας. Όσφρηση, όψη και γεύση προσθέτουν πόντους στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή που θα μυρίσει το σπίτι και θα το θαυμάζουμε στην πιατέλα σαν μέρος του γιορτινού στολισμού, μέχρι τη στιγμή που θα σταθεί υπερήφανα στο τραπέζι για ν’ απολαύσουμε τη γεύση του.

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα βρείτε σίγουρα αυτή που ταιριάζει στα γούστα, στις περιστάσεις και στη δυνατότητά σας.

Updated: 14/12/2020
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 11/12/2017

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.