Follow us

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Συνταγές για αγαπημένα γλυκά ψυγείου, για κάθε γούστο. Παρουσιασμένα σε ποτήρια και διακοσμημένα με φέτες φρούτων, φύλλα δυόσμου, λυωμένη σοκολάτα και… φαντασία, θα αιφνιδιάσουν ευχάριστα οικογένεια και καλεσμένους και θα ολοκληρώσουν όμορφα ένα καλοκαιρινό δείπνο.

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Γλυκά ψυγείου, χωρίς ψήσιμο -αν εξαιρέσουμε το δέσιμο κάποιας κρέμας ή ένα σιρόπι-, δροσερά και γρήγορα στην ετοιμασία, με βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι ή ένα λευκό φρέσκο τυρί (σαν το ανθότυρο ή το μασκαρπόνε), τα φρούτα της εποχής, ίσως κάποια μυρωδικά και λικέρ για ιδιαίτερη γεύση. Μους, τσίζκεικ, κρέμες με όποιο άρωμα επιθυμούμε, εύκολα μιλφέιγ με έτοιμη σφολιάτα, μικρές τούρτες με μπισκότα, σαντιγί και φρούτα -φρέσκα ή σιγοβρασμένα για λίγα λεπτά με ζάχαρη, έτσι που να μη χάνουν τη ζωντάνια τους.

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Από το μαμαδίστικο “μωσαϊκό” με τα πτι-μπερ και το κακάο, που κανείς δεν αρνείται όσο κι αν μεγαλώσει, μέχρι τα τόσο ‘80s γλυκά με γιαούρτι και ζελέ, περνώντας από τις σπιτικές τούρτες με τα σαβουαγιάρ, είναι αλήθεια ότι κι αυτά τα γλυκά έχουν τις μόδες τους. Έτσι, πέρα από τις διεθνείς και διαχρονικές μους, τα ζελέ, τις θεαματικές σαρλότ, τα τσίζκεικ, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ζούμε στην εποχή των γλυκισμάτων με φρέσκα φρούτα, σε τολμηρούς συχνά συνδυασμούς με μυρωδικά, βότανα, ίσως και μπαχάρια.

Εδώ, σας προτείνουμε μερικές συνταγές για εύκολα γλυκά ψυγείου, για κάθε γούστο. Το σημαντικό σε αυτή την κατηγορία γλυκών, που δεν μπαίνουν στον φούρνο, είναι η απόλυτη φρεσκάδα των υλικών και κυρίως των αβγών, η κατανάλωσή τους μέσα σε δύο το πολύ μέρες, ενώ για την παρασκευή τους προβλέπουμε και τον -συνήθως αρκετό- χρόνο παραμονής του γλυκού στο ψυγείο πριν το σερβίρισμά του.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.