Follow us

Σταφύλια με σιρόπι και μπαχαρικά

Σταφύλια με σιρόπι και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

1 ξυλάκι κανέλα

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

5 ολόκληρα γαρύφαλλα

12 κόκκοι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους.

Τρυπάμε την κάθε ρώγα 2 -3 φορές με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε μπολ.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα σταφύλια σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή σιροπιού.

Περιχύνουμε τα σταφύλια (πρέπει να καλυφθούν από το σιρόπι) και τα αφήνουμε στο ψυγείο –μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 36 ώρες.

Τα σερβίρουμε δίπλα σε τυρί ή ξηρούς καρπούς.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.