Follow us

Σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες με άποψη

Οι υπέροχες φρουτένιες Valrhona -σοκολάτες με φρούτα στο μείγμα τους- παίζουν γευστικά και χρωματικά στα πασχαλινά αβγά και τον πανέμορφο κόκκορα του Δημήτρη Οικονομίδη…

Σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες με άποψη

Σοκολατένια αβγά, ναι, αλλά που ξεχωρίζουν κατά πολύ από τα γνωστά κοινότυπα του είδους και γίνονται μια καλοδεχούμενη και αξιοπρεπέστατη πασχαλινή έκπληξη.
Από τη φινετσάτη σειρά των σοκολατένιων αβγών, που φιγουράρουν στην προθήκη του patissier Dimitris Economidis, εντυπωσιάζει σίγουρα το κατακόκκινο με τις λευκές πινελιές (fruity Ιnspiration φράουλα με λευκή opalys 33%), όπως και η τρίχρωμη τριλογία μίνι αβγών (φράουλα, St. Dominique γάλακτος, passion fruit), που κρύβουν σοκολατάκια στο εσωτερικό τους και θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες με άποψη

Το ίδιο θα έλεγα και για τον μεγαλοπρεπή άλικο κόκκορα από fruity Ιnspiration φραμπουάζ, στολισμένο με μια γλυκύτατη μαργαριτούλα -προσωπικά θα τον προόριζα κυρίως για ενηλίκους! Και ας αναφέρω και τις γλυκύτατες κοτούλες από milky St. Dominique 46%, αν και με καθαρά σοκολατένια γεύση…

Πάντως, είτε στα φρουτένια που περιγράψαμε, είτε στα κομψά σοκολατένια αβγά του απαιτητικού ζαχαροπλαστείου -πάντα με ποικιλίες της Valrhona- η ουσία είναι η απόλυτη ποιότητα του υλικού, η αναζήτηση της τελειότητας στην τεχνική και η ισορροπία στη γεύση.

Dimitris Economides, Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6755000.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.