Follow us

Ρολό σοκολάτας με τυρί κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Ρολό σοκολάτας με τυρί κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλ. κακάο

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

¾ φλ. ζάχαρη

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 γερή πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1 σφηνάκι μπράντι

Για το γλάσο σοκολάτας

300 γρ. μαύρη κουβερτούρα

450 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι (περίπου 1,5 εκ.) 25Χ37 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Το στρώνουμε με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Χωρίζουμε τα κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα αβγά και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Το μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.

Κοσκινίζουμε σε πετσέτα ζάχαρη άχνη και ξεφορμάρουμε επάνω το παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και το μπράντι μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη.

Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω την κρέμα αφήνοντας 1 εκ.

περιθώριο γύρω-γύρω.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.

Καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε.A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.