Follow us

Ρολό σοκολάτας με κρέμα καρύδας και φράουλες

Ρολό σοκολάτας με κρέμα καρύδας και φράουλες

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλ. κακάο

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

¾ φλ. ζάχαρη

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 γερή πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

3 κρόκοι αβγών

4 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη

1 φλ.φρέσκο βούτυρο από το ψυγείο σε κομματάκια

1 φλ.νιφάδες καρύδας

1 φλ. φράουλες ψιλοκομμένες και πολύ καλά στραγγισμένες

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι (περίπου 1,5 εκ.) 25Χ37 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Το στρώνουμε με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Χωρίζουμε τα κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα αβγά και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Το μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170οC για 15 λεπτά.

Κοσκινίζουμε σε πετσέτα ζάχαρη άχνη και ξεφορμάρουμε επάνω το παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν μια λεία κρέμα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.

Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την καρύδα και τα φρούτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.

Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω την κρέμα αφήνοντας 1 εκ.

περιθώριο γύρω-γύρω.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια την ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.