Follow us

Ροδάκινα σε υγιεινά γλυκά

Ροδάκινα σε υγιεινά γλυκά

Είναι πολύ δροσερό φρούτο (κατά 89% αποτελείται από νερό) είναι αρωματικό και πολύ γευστικό και έχει άφθονη ζουμερή σάρκα. Ωμό, έχει λίγες θερμίδες, πολλές φυτικές ίνες, αρκετή ποσότητα από τις βιταμίνες C και Ε καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως φωσφόρο, σίδηρο και ασβέστιο. Η πιο δημοφιλής και κομψή ποικιλία είναι τα λευκόσαρκα ροδάκινα. Ακολουθούν οι γιαρμάδες και το νεκταρίνι και τέλος έχουμε τη νέα πλακέ ποικιλία (ούφο) σε μίνι ή σε κανονικές διαστάσεις. Σαν πρώτη ύλη, τα ροδάκινα προσφέρονται για μια ολόκληρη σειρά γλυκά, από την απλή μαρμελάδα ή τα ροδάκινα κομπόστα, ψητά στο φούρνο με λίγο βούτυρο και λίγο μέλι ή αντίστοιχα στο τηγάνι, σε κέικ, σε τάρτες, σε κρέμες, σε τσιζκέικ, σε παγωτά κλπ. Το πιο διάσημο γλυκό με ροδάκινο είναι το περίφημο παγωτό peche Melba, και επίσης διάσημο είναι το κοκτέιλ Bellini, με χυμό ροδάκινου και σαμπάνια.
Εκτός από τις συνταγές που προτείνουμε παρακάτω, ανάλογες συνταγές θα βρείτε και εδώ αλλά και σε άλλα σημεία του site, αν ψάξετε με key words: γλυκά με ροδάκινα.

Updated: 11/08/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 25/07/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.