Follow us

Ψητά ροδάκινα με παγωτό μασκαρπόνε και σιρόπι καραμέλας

Ψητά ροδάκινα με παγωτό μασκαρπόνε και σιρόπι καραμέλας

Υλικά

Υλικά

4 ροδάκινα λευκόσαρκα

8 κ.γ βούτυρο

8 κ.γ. μέλι

Τριμμένη κανέλα

Για το παγωτό

120 γρ. τυρί μασκαρπόνε

1 φλ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 δόσεις βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι καραμέλας

1 φλ. ζάχαρη

4 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παγωτό: βάζουμε το μασκαρπόνε και το συμπυκνωμένο γάλα σε βαρύ μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και το το αλάτι.

Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω.

Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ½ κ.γ.

βούτυρο και 1 κ.γ.μέλι και μια πρέζα κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας: βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε από 2 μισά ροδάκινου σε πιάτο και συνοδεύουμε με το παγωτό και το σιρόπι καραμέλας.

Α.Τ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και το το αλάτι.

Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ½ κ.γ.

βούτυρο και 1 κ.γ.μέλι και μια πρέζα κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε από 2 μισά ροδάκινου σε πιάτο και συνοδεύουμε με το παγωτό και το σιρόπι καραμέλας.

Α.Τ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.