Υλικά
500 γρ. φρέσκα κεράσια Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. τζίντζερ ζαχαρωμένο (γλασέ)
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 φλ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
500 γρ. κατεψυγμένο φύλλο κουρού
2 ασπράδια αβγών χτυπημένα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (η συσκευασία περιέχει συνήθως δύο φύλλα).
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα.
Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20', μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το χυμό τους.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ με λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ και τα αμύγδαλα κομμένα σε κάθετα φετάκια και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πασπαλίζουμε το φύλλο με κορνφλάουρ και το ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη.
Κόβουμε κάθε φύλλο σε έξι κυκλικά κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το ασπράδι και βάζουμε στη μια άκρη λίγο από το μείγμα κερασιού.
Το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι τις άκρες να ενωθούν.
Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα πιτάκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Κάνουμε μια λοξή χαραξιά στην επιφάνεια του καθενός και αλείφουμε με χτυπημένο ασπράδι.
Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Α.Τ.