Follow us

Πιτάκια με κεράσι, αμύγδαλα και τζίντζερ

Πιτάκια με κεράσι, αμύγδαλα και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκα κεράσια

1 φλ. ζάχαρη

½ φλ. τζίντζερ ζαχαρωμένο  (γλασέ)

1 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. κορνφλάουρ

1 φλ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα

500 γρ. κατεψυγμένο φύλλο κουρού

2 ασπράδια αβγών χτυπημένα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (η συσκευασία περιέχει συνήθως δύο φύλλα).

Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα.

Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20', μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το χυμό τους.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ με λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ και τα αμύγδαλα κομμένα σε κάθετα φετάκια και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πασπαλίζουμε το φύλλο με κορνφλάουρ και το ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη.

Κόβουμε κάθε φύλλο σε έξι κυκλικά κομμάτια.

Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το ασπράδι και βάζουμε στη μια άκρη λίγο από το μείγμα κερασιού.

Το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι τις άκρες να ενωθούν.

Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα πιτάκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Κάνουμε μια λοξή χαραξιά στην επιφάνεια του καθενός και αλείφουμε με χτυπημένο ασπράδι.

Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.

Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.