Follow us

Πανακότα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σάλτσα από φρέσκα κεράσια

Πανακότα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σάλτσα από φρέσκα κεράσια

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1 lt κρέμα γάλακτος

¾ φλ. ζάχαρη

2 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών

1 αστεροειδής γλυκάνισος 

4 -5 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα  ή 10 –12  γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Για τη σάλτσα

3 φλ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι κομμένα στα δύο

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ζάχαρη

¾ φλ. φύλλα φρέσκια μέντας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της μέντας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε αντικολλητικό σκεύος, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κεράσια, το μέλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει το μείγμα τη μορφή μαρμελάδας χωρίς να λιώσουν τα κεράσια, γύρω στα 15 -20 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και 2 –3 κουταλιές της σούπας νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα της μέντας κομμένα με το χέρι σε κομματάκια.

Αφήνουμε στην άκρη.Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά.

Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη τη ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι).

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους με τον αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν.

Τους μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι με χέρι και προσθέτουμε την κρέμα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Ανακατεύουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί (το ακουμπάμε στα χείλη μεγαλύτερης κατσαρόλας με βραστό νερό –δεν πρέπει να αγγίζει το νερό). Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και προσθέτουμε τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα.

Βρέχουμε 6–8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα.

Βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσια –μέλι -μέντα.

Στολίζουμε με ένα φύλλο φρέσκιας μέντας.

Α.Τ.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.