Follow us

Ολόκληρο πρωινό… σε μια φέτα κέικ


Ολόκληρο πρωινό… σε μια φέτα κέικ

«Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς», σύμφωνα με μια ρήση κι εμάς μας συμφέρει αυτό! Είναι το μόνο γεύμα στο οποίο μπορούμε να υπερβάλλουμε, χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις! Ίσα-ίσα, επιβάλλεται η υπερβολή. Από το πρωινό παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ημέρας. Έχουμε μπει όλοι μας πλέον σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, έχουμε δουλειές/σχολεία/εξεταστικές να κουμαντάρουμε, αν είναι να «κόψουμε» κάτι, ας μην είναι το πρωινό. Κι αν είμαστε από εκείνους που βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην προετοιμασία ενός κανονικού γεύματος στο ξεκίνημα της μέρας, μπορούμε να κλείσουμε ένα ολόκληρο πρωινό… σε μια φέτα κέικ! Το γνωστό, αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων μας δίνει τη δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων, κλείνοντας παράλληλα στην αφράτη ψίχα του πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα κέικ έχουν ακόμη το καλό ότι διατηρούνται φρέσκα για πολλές ημέρες, ειδικά όσα περιέχουν γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος, υλικά τα οποία συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό. Οπότε, μπορείτε να ετοιμάσετε μια φόρμα με την αγαπημένη σας γεύση την Κυριακή και να το απολαμβάνετε κάθε μέρα με τον καφέ, το γάλα, το τσάι σας. Χωρίς κόπο, χωρίς άγχος, χωρίς να χάσετε λεπτό από τον ύπνο σας. Μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε γεύσεις που αγαπήσαμε και σας προτρέπουμε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ορισμένα από τα υλικά, σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Τα κέικ ταιριάζουν σε κάθε στιγμή, γι’ αυτό δεν τα βαριόμαστε ποτέ!

Updated: 22/02/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/09/13

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.