Είναι από το πιο εύκολα και γρήγορα γλυκάκια και λειτουργούν σαν πασπαρτού για όλες τις περιστάσεις, είτε σαν συνοδευτικό στον καφέ, στο τσάι, στο γάλα ή στο κακάο είτε σαν μια αυτόνομη μίνι λιχουδιά. Βασικό "μυστικό" για την επιτυχία τους είναι το λίγο και ελαφρό τελικό ανακάτεμα των υλικών, ενώ, αντιθέτως, το βούτυρο πρέπει να χτυπηθεί στο μίξερ πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα. Βασικό στοιχείο, επίσης, είναι η διάρκεια του ψησίματος, που δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 8-10 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Ο στόχος είναι να γίνουν τραγανά, αλλά όχι να στεγνώσουν -ας μην ξεχνάμε πως από τη στιγμή που θα τα βγάλουμε από τον φούρνο, συνεχίζουν για λίγο να ψήνονται.
Όσον αφορά τα τις γαρνιτούρες, τα μπαχαρικά, τα αρώματα, δεν υπάρχουν κανόνες και το όριο είναι το προσωπικό μας γούστο και μόνο. Συνταγές για μπισκότα αποκλειστικά με βρώμη, θα βρείτε εδώ. Γενικά, ιδέες για μπισκότα θα βρείτε εδώ.