Follow us

Mousse μπανάνα-λεμόνι με streusel αμυγδάλου

Mousse μπανάνα-λεμόνι με streusel αμυγδάλου

Υλικά

Υλικά

350 γρ. μπανάνες πολτοποιημένες

150 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού

2 φύλλα ζελατίνης

80 γρ. ζάχαρη

250 γρ.κρέμα γάλακτος

για τα streusel αμυγδάλου:

85 γρ.βούτυρο αγελαδινό

80 γρ.ζάχαρη

110 γρ. αλεύρι

40 γρ. πούδρα αμυγδάλου

2 γρ.αλάτι

40 γρ. αμύγδαλα χοντραλεσμένα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και λιώνουμε εκεί τα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύουμε να λιώσουν καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει ανάλαφρη υφή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με την μπανάνα και το λεμόνι.

Βάζουμε τη μους σε ποτήρια ή φορμάκια και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Φτιάχνουμε τα streusel: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου, τα χοντραλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

Σπάμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε για 20’.

Σερβίρουμε στο πλάι της mousse.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.