Follow us

Μίνι σοκολατένια γλυκά με ganache και γλυκό του κουταλιού κεράσι

Μίνι σοκολατένια γλυκά με ganache και γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά

Υλικά

5 αβγά

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια

⅓ φλ. λικέρ καφέ

180 -200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

1 δόση βανιλίνη

Κακάο άγλυκο

Για τη σάλτσα ganache (γκανάς): 

150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

Κεράσι ή βύσσινο γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο από το σιρόπι του

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 170o C.

Βουτυρώνουμε 9 φορμάκια χωρητικότητας 180 ml το καθένα.

Στρώνουμε τον πυθμένα με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε.

Πασπαλίζουμε το εσωτερικού κάθε φόρμας με κακάο.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, σε μεσαία προς ψηλή ταχύτητα για 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Μειώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο, ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά το βούτυρο και το λικέρ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη βανίλια.

Δουλεύουμε το μείγμα άλλα 3-4 λεπτά με το μίξερ.

Γεμίζουμε κάθε φορμάκι μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα επάνω σε σχάρα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ganache: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις φανούν στην επιφάνεια φουσκάλες, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να μείνει 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.

Ξεφορμάρουμε σε πιατάκι, ρίχνουμε 1-2 κ.σ γκανάς επάνω και γαρνίρουμε με το κεράσι γλυκό.

A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.