Follow us

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Είχα περάσει πολλές φορές μπροστά από το μικρό μαγαζί της Πανόρμου, αλλά αυτή τη φορά είπα να μην αντισταθώ στον πειρασμό και να δοκιμάσω τους λουκουμάδες της «Μπουλούκας» για τους οποίους είχα ακούσει καλά λόγια.

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Προτίμησα την κλασική τους εκδοχή με μέλι και κανέλα, για να καταλάβω καλύτερα τη γεύση τους και περίμενα υπομονετικά λίγα λεπτά, καθώς ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, με τον παραδοσιακό τρόπο με το χέρι. Ήταν έτσι όπως μου αρέσουν οι λουκουμάδες, δηλαδή τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι στο εσωτερικό τους. Όπως μου είπε ο νεαρός ιδιοκτήτης Φάνης Ροΐδης, η συνταγή είναι από τη γιαγιά του που είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα λουκουματζίδικα στη Θεσσαλονίκη, το 1914. Φυσικά, το σερβίρισμα των λουκουμάδων ακολουθεί τις τάσεις της εποχής κι έτσι πέρα από την κλασική τους εκδοχή, γαρνίρονται με σοκολάτα και συνοδεύονται με παγωτό, μπισκότο, πουράκια σοκολάτας, ινδική καρύδα, τρούφα και πολλά ακόμη.
Εδώ όμως δεν θα έρθεις μόνο για τους λουκουμάδες, αλλά και για τη χειροποίητη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα, τυρί, σπανάκι, αλλά και κοτόπουλο ή λουκάνικο. Και να μην παραλείψουμε τον καλό καφέ. Εξ’ ου και το Boulouka: Bou-γάτσα Lou-κουμάδες Κα-φές!
Από αλμυρές γεύσεις θα βρει κανείς και χωριάτικες πίτες όπως κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα ενώ στα γλυκά παίζουν σε παραδοσιακό ταμπλό: ρυζόγαλο, κρέμα, κρέμα σοκολάτα -όλα παραγωγής τους. Το καλοκαίρι εξαιρετικά δημοφιλές είναι και το παγωτό μηχανής που φτιάχνουν οι ίδιοι.

Boulouka, Πανόρμου 84 και Πορταριάς, τηλ. 210 6990131.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.