Follow us

Μελομακάρονα (από το αρχείο της Melissa)

Μελομακάρονα (από το αρχείο της Melissa)

Υλικά

Υλικά

1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό Melissa

1200 ml καλαμποκέλαιο

1 κουτ. σούπας κανέλα

1 κουτ. σούπας γαρίφαλα κοπανισμένα

½ φλ. ούζο

1 φλ. ζάχαρη

χυμό 4 πορτοκαλιών

χυμό 1 λεμονιού

2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό

2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

3 φλ. τριμμένα καρύδια για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

1 ½ φλ.ζάχαρη

2 φλ.νερό

½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας κονιάκ

φλούδα ενός πορτοκαλιού

1 φλ. μέλι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι, το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά κατόπιν το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το αλεύρι.

Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα δάχτυλα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του μελομακάρονου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 6 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν τα μελομακάρονα τα βάζουμε στο σιρόπι όσο είναι ακόμα καυτό για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.

Τα βγάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.