Follow us

Μαρμελάδα πιπεριάς; Είναι και το δείχνει!

Δεν είμαι βέβαιη ότι είναι η πρώτη μαρμελάδα πιπεριάς που έχω δοκιμάσει, αλλά είναι σαφώς αυτή που θα θυμάμαι και θα την ψάξω ξανά. Πολύ καλή τεχνική, ρευστή και δεμένη όσο πρέπει, παντρεύει τη γλύκα μιας μαρμελάδας με απολαυστικές νότες ελαφριάς κάψας, που εμφανίζονται στο τέλος και της χαρίζουν μια ακαταμάχητη γοητεία.

Μαρμελάδα πιπεριάς; Είναι και το δείχνει!

Η αλήθεια είναι ότι την υπέροχη γεύση και το άρωμά της τα οφείλει στην πρώτη ύλη της, τις γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης, που μπαίνουν στην κατσαρόλα της οικογένειας Ναουμίδη, κατ' ευθείαν από τις βιολογικές καλλιέργειες των κτημάτων, στον Άγιο Παντελεήμονα της λίμνης Βεγορίτιδας. Αυτή η κοντή και πλατιά, σε σχήμα Δ πιπεριά, είναι ιδιαίτερης ράτσας και η γλύκα της δεν συγκρίνεται με τα άλλα είδη που καλλιεργούνται αλλού και συνήθως βρίσκουμε στις αγορές. Μικρής απόδοσης, δυστυχώς δεν προφταίνει να φτάσει στα μέρη μας. Από τότε που ήρθε το είδος στην Ελλάδα (τον 17ο αιώνα) στα εδάφη της Φλώρινας βρήκε το ιδανικό terroir για να τα δώσει όλα. Αυτή τη φοβερή γεύση τη βρίσκεις και σε όλα τα παρασκευάσματα, που την έχουν ως πρώτη ύλη.

Μαρμελάδα πιπεριάς; Είναι και το δείχνει!

Θα έλεγα, μάλιστα, ότι στη μαρμελάδα -πρόσφατη κυκλοφορία από τις piperiesflorinis του Ναουμίδη- βρίσκει ιδανική έκφραση, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι άρωμα και γλύκα, ό,τι χρειάζεται δηλαδή μια μαρμελάδα, για να γίνει γευστική.
Συνδυάστε την με φρέσκο βούτυρο στο ψωμί, όπως όλες τις μαρμελάδες, αλλά και με φρέσκα λευκά τυριά, όπως το ανθότυρο, το κατίκι, η ρικότα. Ακόμα, πάνω σε παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, μαζί με γιαούρτι, μέσα σε φρουτοσαλάτα. Το άρωμα και οι ελαφρά πικάντικες νότες της θα κάνουν τη διαφορά.
Ευτυχώς, τα προϊόντα Ναουμίδη τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά καταστήματα στην Αθήνα. Ενημερωθείτε για την περιοχή που σας ενδιαφέρει, με ένα τηλεφώνημα.

Πέτρος Ναουμίδης, Άγιος Παντελεήμονας τηλ.: 23860 61238, www.piperiesflorinis.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.