Follow us

Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο

Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο

Υλικά

Υλικά

3 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο απαλό

4 αβγά

1 φλ. κρέμα καρύδας

3 φλ. καρπούζι σε κομματάκια πολτοποιημένο και περασμένο από λεπτή σίτα

1 φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

1 δόση βανιλίνη

1 γερή πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα

3 φλ. άχνη ζάχαρη

⅓ φλ. βούτυρο

1 δόση βανιλίνη

2-3 κ.σ. γάλα

λίγο κόκκινο χρώμα ζαχ/κής

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανιλίνη και 1 κ.σ γάλα και δουλεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμα ώστε να μπορεί να απλώνεται η κρέμα.

Τη μεταφέρουμε σε ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες.Περνάμε το καρπούζι από λεπτή σίτα πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να φύγουν τα υγρά του.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και δουλεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι.

Προσθέτουμε και το καρπούζι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με 24 θήκες για μάφινς ντυμένες με χαρτάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν τελείως.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τα μάφινς.A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.