Follow us

Λουκουμάδες με μήλο

Λουκουμάδες με μήλο

Υλικά

1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 εκ. (1 φλ.)
1 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1/3 φλ. ζάχαρη
1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα αλάτι
1 αβγό
½ φλ. γάλα
Χυμός λεμονιού
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ ξεχωριστά το αβγό και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα, αν έχουμε. Με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι (όχι να καπνίζει). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.