Follow us

Κρέπες με φρέσκο ανθότυρο και σταφίδες σε ρούμι

Κρέπες με φρέσκο ανθότυρο και σταφίδες σε ρούμι

Υλικά

Υλικά για 12 κρέπες

Για τις κρέπες*

3 αβγά

150 γρ. αλεύρι 

3 κ. σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

375 ml γάλα

4 κ. σ. βούτυρο

Για τη γέμιση

350 γρ. φρέσκο πλήρη ανθότυρο, θρυμματισμένο

150 γρ. ζάχαρη

1 λεμόνι (ξύσμα)

4 κ. σ. σταφίδες ξανθές

50 γρ. άχνη

Παρασκευή

Για τις κρέπεςΧτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, με το σύρμα.

Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.

Προσθέτουμε και τα χτυπημένα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.

Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Για τη γέμισηΒγάζουμε το χυλό για τις κρέπες από το ψυγείο, λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ.

και ρίχνουμε μια κουτάλα (της σούπας) χυλό.

Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός και ψήνουμε την κάθε κρέπα κι από τις δυο πλευρές της, όσο χρειάζεται για να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Τις γυρίζουμε με σπάτουλα ή αν νομίζουμε πως θα τα καταφέρουμε, τινάζοντας το τηγάνι στον αέρα.

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το ρούμι και το ξύσμα του λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Αναμειγνύουμε και τις σταφίδες.

Γεμίζουμε, μια-μια, τις κρέπες, καθώς τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τυλίγουμε σε τρίγωνα ή ρολάκια.

Τις πασπαλίζουμε με την άχνη και τις σερβίρουμε ζεστές. *Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κρέπες, ζεσταίνοντας τες σε αντικολλητικό τηγάνι ή να φτιάξετε δικές σας ακολουθώντας τη συνταγή μας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά