Follow us

Κουλουράκια γεμιστά με χουρμάδες και μπαχαρικά

Κουλουράκια γεμιστά με χουρμάδες και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. καρδάμωμο τριμμένο

3 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου τριμμένο

¾ φλ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

3 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερή μαγιά

½ φλ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

500 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου

1 κ.σ. κανέλα τριμμένη

1 κ.γ. καρδάμωμο τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πολτοποιούμε τους χουρμάδες στη μουλινέτα μαζί με το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο, τους σπόρους γλυκάνισου, την κανέλα και το καρδάμωμο.

Χωρίζουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού και πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα λεπτό κορδόνι, διαμέτρου 0,5 χιλ..

Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε τη ζύμη: βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καρδάμωμο, τους σπόρους γλυκάνισου και το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτουμε το μείγμα λίγο-λίγο στο αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα.

Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα ούτε χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει.

Θέλουμε, απλώς, να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους αβγού και πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα κορδόνι διαμέτρου 1 ½ εκ.

Πιέζουμε το κορδόνι με την παλάμη να πλατύνει και να αποκτήσει πάχος 3 χιλ.

Τοποθετούμε το κορδόνι της χουρμαδόπαστας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας τουλάχιστον 1 εκ.

περιθώριο από το τέλος της ζύμης. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από τη χουρμαδόπαστα τσιπώντας τις άκρες της.

Σχηματίζουμε το κορδόνι μας σε ένα κυκλικό κουλουράκι και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τακτοποιούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μεταξύ τους απόσταση 7 εκ..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.Τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σημ.

συνταγή από την κουζίνα της Παλαιστίνης .Α.Τ.

συνταγή από την κουζίνα της Παλαιστίνης .Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.