Follow us

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Η γνωστή σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut μόλις λάνσαρε μια νέα σοκολάτα με ροζ χρώμα, από τους κόκκινους κόκκους κακάο Ruby cocoa…

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν έναν ακόμη λόγο να χαρούν: κυκλοφόρησε ένα νέο είδος σοκολάτας, η ροζ! Ναι, μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, η κορυφαία σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut λάνσαρε πρόσφατα το τέταρτο είδος σοκολάτας, τη ροζ. Ογδόντα χρόνια μετά τη δημιουργία της λευκής “σοκολάτας” έχουμε τη Ruby κουβερτούρα, από τον ομώνυμο καρπό κακάο. Μέσα από μια μοναδική επεξεργασία, η Barry Callebaut διατηρεί τη γεύση και το χρώμα που υπάρχουν εκ φύσεως στον κόκκο κακάο Ruby. Η γευστική αίσθηση που δίνει είναι του φρουτώδους των berries, ενώ η υφή είναι βελούδινη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι για τη δημιουργία της δεν προστίθενται φρούτα (berries), ούτε φυσικά ή τεχνητά αρώματα και χρώματα.

Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Ο καρπός ruby είναι μοναδικός επειδή η φρεσκάδα των μούρων και το χρώμα του είναι φυσικά. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Η διαδικασία για να καταλήξει η Barry Callebaut στη συγκεκριμένη συνταγή πήρε πολλά χρόνια ερευνών.

Ο τέταρτος, λοιπόν, τύπος σοκολάτας προσφέρει μια τελείως καινούργια γευστική εμπειρία, που δεν είναι ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδης, ούτε γλυκιά, αλλά κάτι μεταξύ του φρουτώδους των berries και της ευχάριστης, απαλής υφής.

Η νέα σοκολάτα παρουσιάστηκε σε ένα αποκλειστικό event στη Σανγκάη της Κίνας, στις 5 του Σεπτέμβρη και τώρα οι δημιουργοί της δουλεύουν ακατάπαυστα ώστε να είναι διαθέσιμη σε σοκολατοποιούς και καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, ως το τέταρτο είδος κουβερτούρας.
Εμείς, ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε…

Φωτογραφίες: Barry Callebaut, περισσότερα στο https://www.barry-callebaut.com

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.