Follow us

Γλυκά με πορτοκάλι

Γλυκά με πορτοκάλι

Φρεσκάδα και άρωμα, άρωμα και φρεσκάδα. Αυτά θα χαρίσει το πορτοκάλι όπου κι αν προστεθεί και κυρίως στα γλυκά, μια που η ζάχαρη τα χρειάζεται πολύ. Εύκολο, καθημερινό, προσιτό κι όμως τόσο ξεχωριστό σε άρωμα. Το πορτοκάλι απογειώνει ένα κοινό κέικ (αυτό που φτιάχνετε με τη γνωστή σας συνταγή, αρκεί να αντικαταστήσετε το γάλα με φρέσκο χυμό και να προσθέσετε λίγο ξύσμα) ή μια απλή κρέμα ψυγείου. Ο χυμός του, σιγοβρασμένος λίγα λεπτά με την ανάλογη ζάχαρη, θα δώσει ένα αρωματικό σιρόπι για να "ποτίσετε" το γλυκό σας. Αν μέσα σ' αυτό το σιρόπι γλασάρετε φετάκια πορτοκαλιού, έχετε το τέλειο γαρνίρισμα για το κέικ, τη μους ή και το ρυζόγαλο. Και μην ξεχνάμε το πάθος του πορτοκαλιού για τη μαύρη σοκολάτα, που δίνει γλυκά με φινέτσα, ικανά να σταθούν σε οποιοδήποτε τραπέζι.

Το αιθέριο έλαιο βρίσκεται στην εξωτερική κίτρινη φλούδα, που την παίρνουμε κατά προτίμηση από ακέρωτα πορτοκάλια, και αν δεν βρούμε πλένουμε σχολαστικά το πορτοκάλι πριν τη χρήση. Την αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά, παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος, καθώς το λευκό πικρίζει (το ίδιο προσέχουμε και όταν την τρίβουμε στον τρίφτη). Ευκολότερα τρίβονται τα πολύ φρέσκα πορτοκάλια, που έχουν κρουστή φλούδα. Μη δοκιμάσετε ποτέ να αντικαταστήσετε τον φρέσκο χυμό μιας συνταγής με έτοιμο - ακόμα κι ο καλύτερος δεν θα δώσει το αναμενόμενο άρωμα στο γλυκό σας. Δοκιμάστε σήμερα κιόλας μια εύκολη, γλυκιά πορτοκαλένια γεύση από αυτές που προτείνουμε, θα μοσχομυρίσει το σπίτι και θα το χαρούν όλοι.

Updated: 21/11/19
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 13/11/14

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.