Follow us

Γλυκά με φρέσκα σύκα

Γλυκά με φρέσκα σύκα

Διανύουμε τη μικρή, πολύτιμη περίοδο των φρέσκων σύκων, αυτού του μοναδικού φρούτου που εκτιμήθηκε δεόντως από την αρχαιότητα. Ας τα χαρούμε αρχικά ωμά. Η υπέροχη σε γεύση και υφή σάρκα τους τα φέρνει κοντά στο γλυκό και τα κάνει ιδανικό σύντροφο πολλών πιάτων. Απλά, με ένα καλό στραγγιστό ολόπαχο γιαούρτι. Σε ένα λιτό και κομψό πρώτο πιάτο, κομμένα με τη φλούδα σε λεπτές, οριζόντιες φέτες, πλάι σε λεπτοκομμένο νούμπουλο, λούζα ή προσούτο και χαμόν. Με ένα φρέσκο λευκό τυρί με ήπια γεύση. Είναι, όμως, και η ευκαιρία να τα διατηρήσουμε για τον υπόλοιπο χρόνο, ιδιαίτερα αν διαθέτουμε πολλά. Ξερά σύκα, συκομαΐδες, μαρμελάδα σύκου (που γίνεται υπέροχη και θα μας χρησιμεύσει και σε άλλα γλυκά, σαν την πάστα φλόρα), τσάτνυ με βάση το σύκο για τα κρεατικά μας. Πάρτε ιδέες και εδώ. Αυτή τη φορά σας δίνουμε συνταγές για εύκολα γλυκά στα οποία θα χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα σύκα της εποχής.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.