Follow us

Γλυκά κεράσματα

Γλυκά κεράσματα

Ο πιο απλός τρόπος για να κεράσουμε κάτι μικρό τους καλεσμένους μας, είναι προφανώς να αγοράσουμε έτοιμα σοκολατάκια ή άλλα μικρά γλυκά. Ο αμέσως πιο απλός τρόπος, είναι να φτιάξουμε ένα μεγάλο γλυκό και να το κόψουμε σε κομμάτια. Ο πιο δύσκολος, με την έννοια πως είναι ένας τρόπος χρονοβόρος, είναι να φτιάξουμε πολλά, μικρά, ατομικά γλυκά μόνοι μας. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η αίσθηση προσωπικής φροντίδας για τον καλεσμένο μας και η ωραία εμφάνιση: ένα ολοκληρωμένο γλυκό, με τη γαρνιτούρα του ολόκληρη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Με δεδομένο πως από τώρα και στο εξής η μια γιορτή διαδέχεται την άλλη ασταμάτητα και μέχρι τις μεγάλες Γιορτές του τέλους του Δεκέμβρη, σκεφτήκαμε να δώσουμε ορισμένες ιδέες για φροντισμένα γλυκά, που θέλουν τους υπολογισμούς και το χρόνο τους. Ευκολότερο από όλα, το τράιφλ, που στην πραγματικότητα είναι ένα συμπίλημα από φαντασία, ευρηματικότητα και ό,τι γλυκό βρίσκεται τριγύρω. Και το τζιζ κέικ βεβαίως, αφού σε πολλές εκδοχές του δεν χρειάζεται ψήσιμο. Θα υπάρχουν κι άλλα εύκολα, αλλά εδώ θα βρείτε σουφλέ, ταρτάκια και πιτάκια που θέλουν τη σχετική δουλειά. Το καθένα από αυτά, πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, έχει τη χάρη του. Όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα μπουφέ γλυκών, αν σκεφτούμε ποτέ κάτι τέτοιο, είναι υπέροχα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.