Follow us

Γλυκά από σπίτι για δώρο

Γλυκά από σπίτι για δώρο

Πώς μπορεί να συγκριθεί κάτι που φτιάχτηκε στο σπίτι, με κάτι που αγοράσαμε από το ζαχαροπλαστείο; Όχι αναγκαστικά από άποψη γεύσης ή και εμφάνισης, αλλά από την πλευρά της ενσωματωμένης φροντίδας και της καλής διάθεσης (πέρα από τα υλικά που σίγουρα είναι τα καλύτερα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας μας). Τέτοια γλυκά λοιπόν, που θα φτιαχτούν με την πρόθεση να τα χαρίσουμε, είναι σχεδόν πάντα τα πιο ευπρόσδεκτα δώρα τέτοιες ημέρες, που όλα ή περίπου όλα περιστρέφονται γύρω από το τραπέζι, τα τραπεζώματα, τις επισκέψεις και τις συναντήσεις. Οι συνταγές που σας προτείνουμε έχουν διεθνή προσανατολισμό, όπως είναι και η γιορτή των Χριστουγέννων. Μόνο που η δυτική ζαχαροπλαστική έχει εμπνευστεί σοβαρά στο πέρασμα των χρόνων από αυτήν την εποχή του χρόνου και επομένως, ο “διεθνής” χαρακτήρας των γλυκών έρχεται κυρίως από τη Δύση. Έχουμε λοιπόν cookies με τζίντζερ από τις ΗΠΑ (όχι μαλακά αλλά μαστιχωτά), τα χωρίς αλεύρι σοκολατο -αμυγδαλο -μπισκοτάκια Brunsli από την Ελβετία, τα brownies -HΠΑ, Αγγλία-, που εδώ τα προτείνουμε με μια εκλεπτυσμένη γκανάς από σοκολάτα και κόκκινο κρασί. Ακόμα, το Stollen που αγαπιέται σε Γερμανία και Αυστρία, το “υγρό” και μπαχαράτο Κέικ Φρούτων από την Αγγλία (που υιοθετήθηκε κάποια στιγμή με πάθος από τις ΗΠΑ). Τα δύο τελευταία έχουν το πλεονέκτημα πως όσο μένουν τόσο καλύτερα γίνονται, οπότε ακόμα κι αν φτιαχτούν τώρα και δοθούν, ας πούμε, την Πρωτοχρονιά, είναι τέλεια και ακόμα καλύτερα.
Όσον αφορά τα μπισκότα και τα browies, ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς θα τα προφυλάξει και θα αποτελέσει και ένα τέλειο αμπαλάζ για το δώρο μας.

Updated: 21/12/22
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 16/12/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.