Follow us

Γεμιστά μελομακάρονα (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Γεμιστά μελομακάρονα (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
4 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (καννέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
9 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση
2½ φλιτζ. τσαγιού χοντραλεσμένα καρύδια
1 κουτ. ζάχαρη
1 κουτ. φρυγανιά
Λίγη καννέλα

Για το σιρόπι
1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή. Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
Αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.