Follow us

Φτιάξε μια Πάβλοβα σε 10' !

Το "πρόχειρο" γλυκό μου φέρει το αξιοσέβαστο όνομα της -γιαμ- Πάβλοβας και δεν υστερεί καθόλου από γεύση. Εξηγούμαι: αυτό που βλέπετε είναι ένα γλυκό των 10', που θα σας λύσει το θέμα του επιδόρπιου και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση, με ελάχιστα χρήματα.

Φτιάξε μια Πάβλοβα σε 10' !

Τα υλικά είναι δυο έτοιμες μαρέγκες στρογγυλές, σαντιγί και φράουλες. Η προετοιμασία: έχετε χτυπήσει 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ. σε σαντιγί (ή έχετε αγοράσει ανάλογη ποσότητα έτοιμης) στο ψυγείο. Έχετε επίσης 500 γρ. φράουλες (ένα κουτάκι), καθαρισμένες, κομμένες στη μέση, πασπαλισμένες με ζάχαρη και λίγο λικέρ εσπεριδοειδών (γκραν μαρνιέ, κουαντρό) ή μπράντυ, να μείνουν έτσι τουλ. 1 ώρα για να αφήσουν το σιρόπι τους. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, στραγγίζετε τις φράουλες και λυώνετε με το πιρούνι ή στο μπλέντερ 4-5 με το σιρόπι τους (κάνετε ένα κουλί, δηλαδή). Βάζετε στην πιατέλα μια κ.σ. σαντιγί, την απλώνετε και ακουμπάτε επάνω τη μια μαρέγκα. Την καλύπτετε με τη μισή σαντιγύ και ρίχνετε επάνω το κουλί φράουλας που φτιάξατε και τις μισές από τις φράουλες. Βάζετε επάνω τη δεύτερη μαρέγκα, την καλύπτετε με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες. Αυτό ήταν! Το ζαχαροπλαστείο που θα σας προμηθεύσει τα απαραίτητα, αν μένετε κοντά στο Χαλάνδρι είναι το Valeron, στο οποίο καλό είναι να τηλεφωνήσετε για να παραγγείλετε τις μαρέγκες και τη σαντιγί. Εκτός κι αν θέλετε να φτιάξετε το ίδιο γλυκό με τις μικρότερες αλλά πολύ εμφανίσιμες μαρέγκες που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες, όπως συνήθως και η σαντιγί (αλλάζει απλώς ο τρόπος σύνθεσης του γλυκού, που δεν μας ενδιαφέρει και πολύ). Δοκιμάστε. Είναι το γλυκό που σηματοδοτεί την έναρξη -έστω και πρόωρη- της άνοιξης!

Valeron, Εθν. Αντιστάσεως 15 Χαλάνδρι, τηλ. 213 0298391-2

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.