Τα υλικά είναι δυο έτοιμες μαρέγκες στρογγυλές, σαντιγί και φράουλες. Η προετοιμασία: έχετε χτυπήσει 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ. σε σαντιγί (ή έχετε αγοράσει ανάλογη ποσότητα έτοιμης) στο ψυγείο. Έχετε επίσης 500 γρ. φράουλες (ένα κουτάκι), καθαρισμένες, κομμένες στη μέση, πασπαλισμένες με ζάχαρη και λίγο λικέρ εσπεριδοειδών (γκραν μαρνιέ, κουαντρό) ή μπράντυ, να μείνουν έτσι τουλ. 1 ώρα για να αφήσουν το σιρόπι τους. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, στραγγίζετε τις φράουλες και λυώνετε με το πιρούνι ή στο μπλέντερ 4-5 με το σιρόπι τους (κάνετε ένα κουλί, δηλαδή). Βάζετε στην πιατέλα μια κ.σ. σαντιγί, την απλώνετε και ακουμπάτε επάνω τη μια μαρέγκα. Την καλύπτετε με τη μισή σαντιγύ και ρίχνετε επάνω το κουλί φράουλας που φτιάξατε και τις μισές από τις φράουλες. Βάζετε επάνω τη δεύτερη μαρέγκα, την καλύπτετε με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες. Αυτό ήταν! Το ζαχαροπλαστείο που θα σας προμηθεύσει τα απαραίτητα, αν μένετε κοντά στο Χαλάνδρι είναι το Valeron, στο οποίο καλό είναι να τηλεφωνήσετε για να παραγγείλετε τις μαρέγκες και τη σαντιγί. Εκτός κι αν θέλετε να φτιάξετε το ίδιο γλυκό με τις μικρότερες αλλά πολύ εμφανίσιμες μαρέγκες που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες, όπως συνήθως και η σαντιγί (αλλάζει απλώς ο τρόπος σύνθεσης του γλυκού, που δεν μας ενδιαφέρει και πολύ). Δοκιμάστε. Είναι το γλυκό που σηματοδοτεί την έναρξη -έστω και πρόωρη- της άνοιξης!
Valeron, Εθν. Αντιστάσεως 15 Χαλάνδρι, τηλ. 213 0298391-2