Follow us

Φρουτοσαλάτα με ροδάκινα, κεράσια, βανίλιες και σιρόπι βασιλικού

Μια πανεύκολη σαλάτα εποχής.

Φρουτοσαλάτα με ροδάκινα, κεράσια, βανίλιες και σιρόπι βασιλικού

Υλικά

300 γρ. ροδάκινα
300 γρ. κεράσια
500 γρ. βανίλιες
1 φλ. νερό
½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια (χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο για τα κεράσια). Χωρίζουμε τα κεράσια στα δύο, κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες και μετά κάθε φέτα στη μέση. Χωρίζουμε τις βανίλιες στα δύο και μετά κόβουμε κάθε μισό στη μέση. Βάζουμε τα φρούτα σε μπολ και μεταφέρουμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζάνι βασιλικό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί 20 λεπτά. Περιχύνουμε τα φρούτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με λίγα φύλλα βασιλικού.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.