Follow us

Ελληνικά πασχαλινά γλυκά

Ελληνικά πασχαλινά γλυκά

Χωρίς τσουρέκια και κουλουράκια, Πάσχα δεν γίνεται. Φυσικά, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην αγορά, που το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξουμε τι ταιριάζει στο τραπέζι μας. Είναι όμως άλλο πράγμα να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Πιο εύκολα τα κουλουράκια, πιο πολύπλοκα τα τσουρέκια, ό, τι και να αποφασίσουμε, η διαδικασία της ετοιμασίας τους μας βάζει στο πνεύμα της γιορτής, με όλα αυτά τα αρώματα που γεμίζουν το σπίτι. Οι συνταγές που σας δίνουμε είναι δοκιμασμένες και ετοιμάζονται κάθε Πάσχα εδώ και χρόνια, σε όλη την Ελλάδα. Φτιάχνοντας κάποια από αυτές, βάζουμε το δικό μας κρίκο στη συνέχιση της αλυσίδας της παράδοσης.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.