Follow us

Δροσερά γλυκά χωρίς ψήσιμο

Δροσερά γλυκά χωρίς ψήσιμο

Δύο και μόνο δύο αποφάσεις χρειάζεται να πάρουμε για να φτιάξουμε ωραία γλυκά χωρίς να ταλαιπωρηθούμε με το φούρνο και χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα (όχι ότι και αυτό δεν έχει τη χάρη του, αλλά προς το παρόν, ας μείνουμε στα εύκολα). Το πρώτο βήμα είναι να αντικαταστήσουμε το φούρνο με το ψυγείο. Το δεύτερο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ευρηματικά ορισμένα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Βεβαίως, τα χειροποίητα από την αρχή μέχρι το τέλος γλυκά, με την ακρίβεια στη μέτρηση των υλικών, την ακρίβεια στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και το μίνι άγχος για το αν αυτή τη φορά θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα που έχει, ας πούμε, ο Παρλιάρος, είναι ένα κουζινικό θρίλερ, που προσφέρει μεγάλες απολαύσεις (και μεγάλη υπερηφάνεια, αν έχει αίσιο τέλος). Όμως, τα δροσερά παγωμένα γλυκά που γίνονται με εργαλεία το μίξερ και το ψυγείο και φορτώνονται με τόνους ευκολίας αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα προϊόντα (παγωτά, κέικ, γρανίτες, μπισκότα, ζελέ, κλπ) καθόλου δεν μειώνουν την αξία του κόπου μας, της φαντασίας μας και της γεύσης του γλυκού μας. Ζελέ, τσιζ κέικ, κρέμες, μους, πολλά είναι τα έξυπνα γλυκά ψυγείου που περιμένουν να μας γλυκάνουν και να μας δροσίσουν και η μικρή συλλογή που προτείνουμε ίσως δώσει ιδέες για δημιουργικές επεμβάσεις, πάντοτε με έναν αποκλειστικά προσωπικό τόνο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.