Follow us

Διάσημες γλυκές κρέμες

Διάσημες γλυκές κρέμες

Απαλές, γλυκές και πλούσιες, οι κρέμες είναι ένας αισθησιακός και φίνος τρόπος για να τελειώσουμε ένα ωραίο γεύμα. Όλα τα κρεμώδη επιδόρπια μοιράζονται κάτι κοινό: μια λαμπερή, μεταξωτή υφή και ένα πλούσιο «καθησυχαστικό» άρωμα, που τα φέρνει στην επικράτεια των comfort foods (με μια κρεμούλα, άλλωστε, κάναμε την πρώτη αμήχανη είσοδό μας στον θαυμαστό κόσμο της γαστρονομίας…). Flan (κρέμα καραμελέ), αμερικάνικες πουτίγκες, custards (μαγειρεμένες κρέμες που πήζουν με αλεύρι ή κορνφλάουρ), κρέμες ψυγείου που πήζουν με ζελατίνη, άλλες με γάλα (ή γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου) και άλλες με κρέμα γάλακτος, με πολλά αβγά, με φρούτα, με μπαχαρικά, με αλκοόλ, με καραμέλα, με σοκολάτα, με καλαμπόκι, με κολοκύθα. Πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τη χώρα, και πολλές ονομασίες ανάλογα με την κουζινική παράδοση –θα μπορούσαμε να γράψουμε μια μεγάλη ιστορία γύρω από το θέμα. Προς το παρόν, σας παραδίδουμε κάποιες συνταγές, όπως την ισπανική crema Catalana –ομόλογη της γαλλικής crème brulée, που φτιάχνεται όμως με γάλα αντί για κρέμα γάλακτος, την κλασική ιταλική pannacotta, μια ενδιαφέρουσα κρέμα με γλυκό καλαμπόκι από τον αμερικάνικο Νότο, μια επιμελημένη κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Γαλλία, την κρέμα Quindim, ένα σχεδόν άγνωστο και μάλλον ρουστίκ κρεμώδες γλυκό με καρύδα από τη Βραζιλία και μια κλασική, απλή κρέμα με σοκολάτα. Τη συνταγή για την κρέμα καραμελέ θα την βρείτε εδώ και συνταγές για crème brulée εδώ.

Updated: 25/11/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 24/03/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.