Follow us

Cremeux μοσχολέμονο (λάιμ) με σος σοκολάτα

Cremeux μοσχολέμονο (λάιμ) με σος σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για 3-4 μερίδες

Για τη ζύμη μπισκότου

300 γρ. αλεύρι

200 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. αβγά

1 δόση βανιλίνη

100 κακάο σκόνη

Για το cremeux μοσχολέμονο (λάιμ)

150 γρ. αβγά

175 γρ. ζάχαρη

140 γρ. χυμό λάιμ

40 γρ. πουρέ μάνγκο

Ξύσμα από 1 λάιμ

3 φύλλα ζελατίνη

25 γρ. βούτυρο

650 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη

Για το γλάσο σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα λευκή

200 γρ. βούτυρο κακάο

Χρώμα κίτρινο η πράσινο (ειδικό για σοκολάτα)

Ξύσμα λεμονιού

Για τη ζύμη μπισκότου

300 γρ. αλεύρι

200 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. αβγά

1 δόση βανιλίνη

100 κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπισκότου: ζυμώνουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό.

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Τρίβουμε σε μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το cremeux λάιμ: βράζουμε σε μια κατσαρολα τον χυμό λάιμ, τον πουρέ και 100 γρ.

από τη ζάχαρη.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά-σιγά το πρώτο μείγμα στο δεύτερο και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να αφήσουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζελατίνη, που την έχουμε ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την έχουμε στύψει.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ για να πετύχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Γεμίζουμε τις φόρμες λεμονιού και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια μέρα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Όσο είναι ακόμα ρευστό και χλιαρό το μείγμα, βγάζουμε από την κατάψυξη τα cremeux λάιμ και τα βουτάμε μέσα.

Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν.

Μοιράζουμε το τριμμένο μπισκότο σε πιάτα και τοποθετούμε από ένα cremeux λάιμ επάνω.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Τα Τρία Γουρουνάκια", στη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε σε μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε το cremeux λάιμ: βράζουμε σε μια κατσαρολα τον χυμό λάιμ, τον πουρέ και 100 γρ. από τη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά-σιγά το πρώτο μείγμα στο δεύτερο και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να αφήσουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζελατίνη, που την έχουμε ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την έχουμε στύψει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ για να πετύχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Γεμίζουμε τις φόρμες λεμονιού και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια μέρα. Όσο είναι ακόμα ρευστό και χλιαρό το μείγμα, βγάζουμε από την κατάψυξη τα cremeux λάιμ και τα βουτάμε μέσα. Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν. Μοιράζουμε το τριμμένο μπισκότο σε πιάτα και τοποθετούμε από ένα cremeux λάιμ επάνω.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.