Follow us

Βoo!!! Γλυκά για το Halloween

Βoo!!! Γλυκά για το Halloween

Δεν είναι δικό μας έθιμο το Halloween, αλλά αυτή η μαγική γιορτή που ξετρελαίνει τους Αμερικανούς και σχεδόν ολόκληρο τον αγγλόφωνο κόσμο, με τις ανατριχιαστικές μεταμφιέσεις, τα φαντάσματα, τις μάγισσες, τις κουκουβάγιες, τις αράχνες και λοιπά εκφοβιστικά και ξεκαρδιστικά που μπορούμε να φανταστούμε, βρίσκει οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκινώντας από το κλασικό trick or treat, δηλαδή «ή θα με κεράσεις ή θα σου κάνω φάρσες» τα παιδάκια γυρνούν μασκαρεμένα στα σπίτια και οι νοικοκύρηδες δίνουν κεράσματα, γλυκά και δώρα κάτω από την «απειλή» των πιτσιρικάδων. Θυμίζει τα δικά μας κάλαντα, θυμίζει τις δικές μας απόκριες, αλλά δεν είναι τίποτα από αυτά –άλλωστε η μετάφραση της λέξης Halloween παραπέμπει στους Άγιους Πάντες και ξεκίνησε σαν μια μέρα μνήμης των προγόνων και των αγαπημένων που έχουν φύγει. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να διασκεδάσουμε με μια σειρά από εύκολα και αστεία γλυκά, μικροί και μεγάλοι, που όσο να 'ναι, χρειαζόμαστε πού και πού κάτι αλλιώτικο και χαρούμενο στην καθημερινότητά μας.

Updated: 18/10/19
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 25/10/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.