Follow us

Αχλάδια με κανέλα και κρασί στην κατσαρόλα

Αχλάδια με κανέλα και κρασί στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

3 μεγάλα αχλάδια

1 ½  λευκό ξηρό κρασί

½ φλ. νερό

½ φλ. μέλι

1 λοβό βανίλιας (αν θέλουμε)

2 ξυλάκια κανέλας

1 πρέζα κρόκος (σαφράν)

6-8 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι ή 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Γαρνιτούρα (αν θέλουμε)

1 φούχτα καρυδόψιχα κομμένη σε χοντρά κομμάτια

½ φλ. φρέσκα φύλλα μέντας (ή δυόσμου)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα.

Τα αλείφουμε με λεμόνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της μέντας.

Βάζουμε το κρασί, το νερό, το μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι και τον κρόκο σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα αχλάδια σε μια στρώση και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα αχλάδια.

Βράζουμε γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια.

Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Προσθέτουμε τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσουμε, στο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και βράζουμε γύρω στα 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι.

Αφαιρούμε την κανέλα και το μπαχάρι και το ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια επάνω στα αχλάδια.

Σερβίρουμε τα φρούτα πασπαλισμένα με τα φύλλα μέντας.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.