Follow us

Διαγωνισμός: Δείτε ποιος κέρδισε 6 φιάλες Κτήμα Φτελιάς 2006 (Cabernet Sauvignon) συνολικής αξίας 96 ευρώ!

Μετά την κλήρωση νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Βίκυ Γιαννακάκου, που κέρδισε 6 φιάλες Κτήμα Φτελιάς 2006 (ερυθρός τοπικός οίνος Τριφυλίας) της Τσώλης Οινοποιητική από τη Μεσσηνία συνολικής αξίας 96 ευρώ. Η νικήτρια θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο facebook για τον τρόπο παραλαβής του δώρου.

Διαγωνισμός: Δείτε ποιος κέρδισε 6 φιάλες Κτήμα Φτελιάς 2006 (Cabernet Sauvignon) συνολικής αξίας 96 ευρώ!

Το Κτήμα «Φτελιάς» θεωρείται ένα από τα καλύτερα ερυθρά κρασιά παλαίωσης (βαθμολογία Alpha Wine Guide 90/100) από Cabernet Sauvignon. Εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα τυπικά χαρακτηριστικά, τόσο της ποικιλίας όσο και της περιοχής (Μεσσηνία) από την οποία προέρχεται.
Χαρακτηρίζεται από βαθύ κόκκινο χρώμα. Η μύτη έχει συμπυκνωμένο και πυκνό άρωμα κόκκινων φρούτων, καφέ, μαρμελάδας βύσσινο, μελανιού και μπαχαρικών σε φόντο βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο, πυκνό, γεμάτο, καλοδομημένο, με δυνατότητα εξέλιξης. Ο χρόνος ζωής του κρασιού υπολογίζεται σε 15-20 χρόνια. Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα, κυνήγι και κίτρινα τυριά.

Περισσότερα για την Τσώλης Οινοποιητική εδώ.

Με μια κοινοποίηση του άρθρου και ένα like στη σελίδα του αθηνόραμαUmami στο facebook, μπαίνετε αυτόματα στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Ιουνίου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο www.athinorama.gr/umami, στη σελίδα του αθηνόραμαUmami στο facebook και θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στη δική του σελίδα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.