Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα ακόμα βήμα, βγάζοντας Ασύρτικο στον τόπο του, φυσικά, στη Σαντορίνη… Με την αναμενόμενη ποιότητα.
Μετά τα Δελφίνια, την πρώτη ετικέτα, ο Απόστολος Μούντριχας, αυτή τη χρονιά, κυκλοφόρησε τη δεύτερη πρόταση του, την Αφούρα. Το ντεμπούτο του χρυσοκίτρινου κρασιού συνέπεσε με ένα σημαντικό νέο του Κτήματος. Ο Απόστολος και η Λένγκα έχουν πλέον το δικό τους οινοποιείο στη Σαντορίνη, μια παραδοσιακή κάναβα και εκεί θα οινοποιούνται οι καλές Σαντορινιές.
Το πρώτο δείγμα, η Αφούρα αποτελεί απόδειξη. Το κρασί που έχει πάρει το όνομα του από τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια 1000 λίτρων, που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά κατά την οινοποίηση στη Σαντορίνη, είναι εκρηκτικό και ανεβάζει σε κάθε γουλιά την καλοκαιρινή διάθεση. Μόλις το δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι θα γίνει το πασπαρτού του καλοκαιριού. Στη μύτη σκάνε αρώματα εσπεριδοειδών ντουέτο με νότες τσακμακόπετρας και απρόσμενες νύξεις μελιού και περγαμόντου. Το στόμα κλέβει τις εντυπώσεις, είναι γεμάτο, με όλα τα αρώματα της μύτης συν ωραίες νότες ξηρών καρπών, ορυκτών και καπνού. Σκεφτείτε το δροσερό τα καλοκαιρινά μεσημέρια με ζουμερές γαρίδες ή καραβίδες, το απόγευμα σκέτο με μια φλούδα πορτοκαλιού και το βράδυ με μια νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών. Και όχι μόνο.