Follow us

Η σπιρτόζικη πλευρά του Warehouse

Το νέο Warehouse Co2 μας σερβίρει αφρούς και στήνει ένα πολύ παιχνιδιάρικο και φιλικό σκηνικό…

Η σπιρτόζικη πλευρά του Warehouse

To όνομα Warehouse είναι δημοφιλές σε όλους όσους αγαπάνε το τρίτο κύμα καφέ και τις ψαγμένες επιλογές σε κρασιά. Πριν από λίγες μέρες προστέθηκε ένας ακόμα καλός λόγος, που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του, ένα δεύτερο Warehouse στην Αθήνα, με διαφορετικό όμως concept. Το νέο Warehouse Co2 μας σερβίρει αφρούς και στήνει στα όρια Συντάγματος και Πλάκας ένα παιχνιδιάρικο και φιλικό σκηνικό. Σε πολύ μικρό χώρο, συγκεντρώνει ζωηρές φυσαλίδες από τον παγκόσμιο αμπελώνα και μας γαργαλάει με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές.

Η σπιρτόζικη πλευρά του Warehouse

Το σαφάρι στη φυσαλίδα μπορεί να ξεκινήσει από τα ελληνικά αφρώδη και ημιαφρώδη κρασιά. Τα τελευταία χρόνια, αυτή η κατηγορία έχει αναβαθμιστεί πολύ και εντοπίζουμε πολύ περισσότερες επιλογές. Στη λίστα του «bubling» Warehouse έχουν μπει πολλές ντόπιες sparkling ετικέτες, για να το διαπιστώσουμε και να περάσουμε καλά. Για να ενισχύσουμε την εμπειρία, ιντριγκαδόρικες είναι επίσης οι επιλογές στα ιταλικά Prosecco, Moscato d’ Asti, την ισπανική Cava, φυσικά την βασίλισσα σαμπάνια και τις πιο σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις -βλέπε αφρώδη κρασιά από την Αγγλία και την Τασμανία.

Τα αφρώδη κρασιά θέλουν τον τρόπο τους για να τα απολαύσουμε. Πέρα από το κατάλληλο ποτήρι και τη σωστή θερμοκρασία, πολύ σημαντικό είναι το food pairing. Σας συμβουλεύουμε να μπλέξετε το αφρώδες με τα πιάτα που υπογράφει ο Βασίλης Γεωγλέρης και είναι ιδανικά για να συνοδεύουν φυσαλίδες.

Για να πάρετε μερικές ιδέες, προτείνουμε να δοκιμάστε ντουέτο ένα ροζέ sparkling από ξινόμαυρο με καρπάτσιο μοσχαριού και flakes μαύρης τρούφας, μια Cava με burrata με αβγοτάραχο και ένα ασύρτικο αφρώδες ή μια σαμπάνια με φρέσκα οστρακοειδή.

Warehouse Co2, Υπερείδου 1, Αθήνα, 2103247048

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.