Follow us

Vermentino από το κτήμα Θεόπετρα

Η οικογένεια Τσιλιλή, με οινολόγο την Ιωάννα Τσιλιλή, έκανε πολλούς πειραματισμούς και μετά από εφτά χρόνια καλλιέργειας, κυκλοφορεί το πρώτo ελληνικό κρασί από Vermentino…

Vermentino από το κτήμα Θεόπετρα

Το κτήμα Θεόπετρα της οικογένειας Τσιλιλή έχει δώσει μέχρι σήμερα μεγάλη προσοχή στις γηγενείς ποικιλίες, ειδικά στην περίπτωση του σπάνιου Λημνιώνα, και μας έχει συνηθίσει στις οινικές εκπλήξεις- βλέπετε ροζέ Θεόπετρα- και στα βραβεία. Αυτή τη φορά, μας αιφνιδιάζει πολύ ευχάριστα με ένα νέο κρασί από την πολύ ιδιαίτερη ποικιλία Vermentino, που συναντάμε στη Σαρδηνία, στην Κορσική, στη Βορειοδυτική Ιταλία και στη Νοτιοανατολική Γαλλία.
Για πρώτη φορά αυτή η ποικιλία καλλιεργείται σε ελληνικό έδαφος και η δοκιμή της προκαλεί πολύ ενδιαφέρον.

Η οικογένεια Τσιλιλή, με οδηγό την οινολόγο Ιωάννα Τσιλιλή, έκανε πολλούς πειραματισμούς και ελέγχους, τόσο στον βιολογικό αμπελώνα, όσο και στην οινοποίηση. Μετά από εφτά χρόνια καλλιέργειας, κυκλοφορεί το πρώτo ελληνικό κρασί από Vermentino. Πρόκειται για ένα χρυσοκίτρινο λαμπερό κρασί, που αμέσως γαργαλάει τον ουρανίσκο με δροσερά αρώματα βοτάνων. Η μύτη του έχει ένταση, φρεσκάδα και πολυπλοκότητα. Στο ίδιο επίπεδο είναι και το στόμα του, απρόσμενα πλούσιο, γεμάτο, με ευχάριστη φυτικότητα και οξύτητα. Είναι ένα λευκό με αρωματική και γευστική δύναμη, που κάνει ντουέτα με αντίστοιχους πληθωρικούς παρτενέρ, όπως έντονα τυριά και πληθωρικά ριζότο. Σημειώστε, ότι τα σύνθετα χαρακτηριστικά του, φανερώνουν τη δυνατότητα παλαίωσης του. Φροντίστε, λοιπόν, να κρατήσετε μια φιάλη για τσεκάρισμα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.