Follow us

Άρης Σκλαβενίτης, o καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Τα "ΒορΟινά", πριν από λίγες μέρες τελείωσαν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, μαζί με μια επίγευση μεγάλη και πληθωρική.

Άρης Σκλαβενίτης, o καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Πέρα από τις πολύ ιδιαίτερες και επιτυχημένες δράσεις της ΒορΟινής εβδομάδας και την κορύφωση με την κλασική έκθεση στην Μεγάλη Βρεταννία, πραγματοποιήθηκε και ο 14ος τελικός για τον καλύτερο Έλληνα Οινοχόο. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν γεμάτη και η οργάνωση εξαιρετική. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Η διαδικασία, όπως κάθε φορά, διήρκησε δυο μέρες. Στην πρώτη φάση, οι συμμετέχοντες δοκιμάστηκαν σε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις: απάντησαν σε απαιτητικές γραπτές ερωτήσεις, δοκίμασαν τυφλά και βρήκαν τα καλύτερα οινικά ταίρια σε συγκεκριμένα πιάτα. Στη δεύτερη φάση πέρασαν οι τρεις, που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες οι : Άρης Σκλαβενίτης, Απόστολος Πλαχούρας και Άγγελος Αντωνίου. Έτσι, ξεκίνησε η αναμέτρησή τους μπροστά στο κοινό και την έμπειρη επιτροπή.

Άρης Σκλαβενίτης, o καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Το challenge ήταν μεγάλο και δύσκολο. Για να πάρετε μια γεύση, δοκίμασαν τυφλά δυο κρασιά και πέντε αποστάγματα, που έπρεπε να βρουν και να περιγράψουν, ταίριαξαν δύο είδη κρασιού με S.Pellegrino ή Acqua Panna εξηγώντας τους λόγους που το κάθε νερό ταιριάζει με το συγκεκριμένο κρασί, άνοιξαν και σέρβιραν σωστά ένα παλαιωμένο κρασί και εντόπισαν τα λάθη μιας wine list...
Όλοι τους ήταν καλοί και τους αξίζουν πολλά μπράβο για την συμμετοχή και για την πορεία. Τελικά, καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2016 αναδείχθηκε ο Άρης Σκλαβενίτης. Ο Άρης είχε εξαιρετική παρουσία, άνετη και σταθερή. Άλλωστε, όσοι τον έχετε συναντήσει στο Oinoscent, το γνωστό wine bar του κέντρου, ξέρετε ήδη ότι πρόκειται για μια ήρεμη οινική δύναμη, που πάντα διακριτικά, έχει να σου κάνει ξεχωριστές προτάσεις και να σε κατευθύνει σε οινικές εμπειρίες. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον παγκόσμιο τελικό.
Αξίζει να επισημάνουμε την καλή δουλειά της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, που κάθε χρόνο φαίνεται όλο και περισσότερο και έχει ιντριγκάρει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.