Hoof and Lur: ένα κρασί για το καλοκαίρι

Το νέο κρασί του κτήματος Τρούπη σερβίρει δροσιά

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 11/07/2018

Το οινοποιείο Τρούπη, που  βρίσκεται στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας, στην περιοχή Φτέρη, μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλές εκδοχές Μοσχοφίλερου…

Αυτή τη φορά, κάνει μια ενδιαφέρουσα οινική ανατροπή και μας συστήνει ένα νέο σύγχρονο Μοσχοφίλερο “όπως παλιά”. Το Hoof and Lur, προέρχεται από σταφύλια που συλλέγονται από την καρδιά της διάσημης αμπελουργικής ζώνης και παράγεται παραδοσιακά, όπως έκαναν οι παλιοί οινοπαραγωγοί στην περιοχή.

Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα, με τις άγριες ζύμες που υπάρχουν στα σταφύλια, προστίθεται ελάχιστο θειώδες και στο τέλος δεν γίνεται φιλτράρισμα. Το εναλλακτικό Μοσχοφίλερο μοσχοβολάει καλοκαίρι. Στη μύτη πρωταγωνιστούν παιχνιδιάρικες νότες από σαγκουίνι, γκρέιπφρουτ, κίτρο και πορτοκάλι, πασπαλισμένες με πρωτότυπες νότες άχνης ζάχαρης. Στο στόμα, η ζωηρή οξύτητα κλέβει τις εντυπώσεις και του δίνει εισιτήριο διαρκείας για τα καλοκαιρινά γευστικά παντρέματα. Φροντίστε να είναι δροσερό, περίπου στους 12 βαθμούς και δοκιμάστε το με καβούρι, ψητές ή τηγανητές γαρίδες, ριζότο θαλασσινών, γυαλιστερές και μύδια αχνιστά. Τέλειος συνδυασμός είναι επίσης με μια σαλάτα αχινού!




Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό