Η κοινότητα οίνου Ηλέσιον, που παράγει κρασιά με τον αρχαιοελληνικό τρόπο, βιολογικά και φυσικά, πρωτοπορεί προσθέτοντας στη συλλογή της δυο φυσικά προϊόντα από σταφύλι, που μπορούν να δώσουν στο κρασί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που επιθυμούμε.
Ας πάρουμε τα πράγματα βήμα-βήμα. Πρόκειται για το νόστιμο βιολογικό ρόφημα "Ειδύλλι", που προέρχεται 100% από το χυμό του σταφυλιού, χωρίς προσθήκες, οινόπνευμα και συντηρητικά και είναι απόλυτα δροσερό, φρέσκο και ευχάριστο και το Σταφυλόμελο, που παράγεται από τον φυσικό χυμό του σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο του νερού.
Τόσο το Ειδύλλι όσο και το Σταφυλόμελο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους για να ανεβάσετε τους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμείξετε το σταφυλόμελο με πάγο και κάποιο ανθρακούχο νερό και με το Ειδύλλι να φτιάξετε ένα λαχταριστό μεσογειακό gin tonic.
Για να μην ξεφύγουμε, όμως, από το αρχικό concept, που είναι το «πειραγμένο» κρασί, καλέστε τους φίλους σας στη βεράντα και ρωτήστε τους πώς τους αρέσει το κρασί τους. Αν κάποιος θέλει κάτι ελαφρύ, αρκεί να προσθέσετε μερικές δροσερές σταγόνες Ειδύλλι, ενώ αν κάποιος θέλει κάτι γλυκό, τότε φτάνουν μερικές πινελιές Σταφυλόμελο.
Σαν βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιες ετικέτες θέλετε. Κάντε μια δοκιμή όμως με το ιδιαίτερο κρασί “Άκρατος” του Ηλέσιον, που παράγεται από φυσικές άγριες ζύμες, χωρίς προσθήκη θειώδους και χωρίς καμία επεξεργασία φιλτραρίσματος.