Follow us

Ειδυλλι -ακό κρασί για το καλοκαίρι

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να γίνετε για λίγο εκκολαπτόμενοι οινολόγοι και να σερβίρετε το δικό σας κρασί στους φίλους σας, επηρεάζοντας την ένταση και την περιεκτικότητα των σακχάρων;

Ειδυλλι -ακό κρασί για το καλοκαίρι

Η κοινότητα οίνου Ηλέσιον, που παράγει κρασιά με τον αρχαιοελληνικό τρόπο, βιολογικά και φυσικά, πρωτοπορεί προσθέτοντας στη συλλογή της δυο φυσικά προϊόντα από σταφύλι, που μπορούν να δώσουν στο κρασί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που επιθυμούμε.
Ας πάρουμε τα πράγματα βήμα-βήμα. Πρόκειται για το νόστιμο βιολογικό ρόφημα "Ειδύλλι", που προέρχεται 100% από το χυμό του σταφυλιού, χωρίς προσθήκες, οινόπνευμα και συντηρητικά και είναι απόλυτα δροσερό, φρέσκο και ευχάριστο και το Σταφυλόμελο, που παράγεται από τον φυσικό χυμό του σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο του νερού.
Τόσο το Ειδύλλι όσο και το Σταφυλόμελο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους για να ανεβάσετε τους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμείξετε το σταφυλόμελο με πάγο και κάποιο ανθρακούχο νερό και με το Ειδύλλι να φτιάξετε ένα λαχταριστό μεσογειακό gin tonic.

Ειδυλλι -ακό κρασί για το καλοκαίρι

Για να μην ξεφύγουμε, όμως, από το αρχικό concept, που είναι το «πειραγμένο» κρασί, καλέστε τους φίλους σας στη βεράντα και ρωτήστε τους πώς τους αρέσει το κρασί τους. Αν κάποιος θέλει κάτι ελαφρύ, αρκεί να προσθέσετε μερικές δροσερές σταγόνες Ειδύλλι, ενώ αν κάποιος θέλει κάτι γλυκό, τότε φτάνουν μερικές πινελιές Σταφυλόμελο.

Σαν βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιες ετικέτες θέλετε. Κάντε μια δοκιμή όμως με το ιδιαίτερο κρασί “Άκρατος” του Ηλέσιον, που παράγεται από φυσικές άγριες ζύμες, χωρίς προσθήκη θειώδους και χωρίς καμία επεξεργασία φιλτραρίσματος.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.