Follow us

Δέκα χρόνια αρχαιοελληνική οινοποίηση "Ηλέσιον"

Ο Οργανισμός περιβάλλοντος με στόχο τη διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς διοργανώνει γιορτή στο ύφος των συμποσίων της αρχαιότητας...

Δέκα χρόνια αρχαιοελληνική οινοποίηση "Ηλέσιον"

Δέκα χρόνια ζωής κλείνει ο Μη Κερδοσκοπικός ΟργανισμόςΗλέσιον” κι εμείς θυμόμαστε μαζί του μερικά από τα επιτέυγματά του... Η ομάδα του, στο διάστημα αυτό ερεύνησε, εντόπισε, κατέγραψε και αναγέννησε άγρια και παραδοσιακά κλήματα της Γκιώνας και της Οίτης.

Μετά από πολυετή έρευνα, το 2008 δημιούργησε τον πρώτο βιολογικό οίνο φυσικής οινοποίησης χωρίς προσθήκη θειωδών συντηρητικών -με βάση αρχαιοελληνικά πρότυπα- ο οποίος με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και καλύτερος.

Δέκα χρόνια αρχαιοελληνική οινοποίηση "Ηλέσιον"

Επίσης, το «Σταφυλόμελο», το «Ειδύλλι», το άγριο ρύζι «Ρυζείς», καθώς και όλα τα άλλα προϊόντα τους, είναι αποτέλεσμα φυσικής βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας με δίπλωμα καινοτομίας!

Σκοπός του Οργανισμού, η διάσωση, διατήρηση και διάδοση της διατροφικής μας κληρονομιάς, η συνέχιση της ζωής, η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Φέτος, που κλείνει τα δέκα χρόνια ζωής, το γιορτάζει μ’ ένα συμπόσιο, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι σε ετούτη εδώ τη “μικρή και μέγιστη πατρίδα” δεν έχουν τελειώσει όλα… Αξίζει να δώσουμε μάχες και ν’ αλλάξουμε προτεραιότητες, αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των προγόνων μας. Είναι ζητούμενο, ως διέξοδος από το σκοτάδι, τα θαυμαστά ταξίδια στο μέλλον, με όχημα την παράδοση και αρωγό τη φύση.

Η εκδήλωση, με τίτλο "Οινο...τομώ" θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018, 6 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο (Γέφυρα Πουλόπουλου) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας.

Στο αρχαιοελληνικό συμπόσιο έχουν προβλεφθεί μουσικά δρώμενα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛύρΑυλος», σύντομες αναφορές και σύνδεσή τους με την εξέλιξη του κρασιού και της μουσικής μέχρι τον 20ο αιώνα.
Θα γίνει σύντομη παρουσίαση των στόχων και των καινοτομιών του Οργανισμού Ηλέσιον και θα ακολουθήσει ζωντανό ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα από την «LRA Band» με την Ανατολή Μαργιόλα.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα γευστικής δοκιμής των καινοτόμων προϊόντων του Οργανισμού Ηλέσιον, καθώς και συνοδευτικός μπουφές.

Για πρόσκληση ελευθέρας εισόδου, καταχωρείστε τα στοιχεία σας για την εκδήλωση "ΟΙΝΟΤΟΜΩ" - Δέκα χρόνια Ηλέσιον στη φόρμα που θα βρείτε στο www.helession.com

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.