Follow us

Wine dinner με το Κτήμα Θεόπετρα

Wine dinner με το Κτήμα Θεόπετρα

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 το Monk wine bar -restaurant (Καρόρη 4, Αθήνα) μας προσκαλεί σε ένα γευσιγνωστικό δείπνο με τους υψηλής ποιότητας οίνους του Κτήματος Θεόπετρα (Μετέωρα).

Την επιμέλεια έχει ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες θα είναι και οι άνθρωποι του κτήματος.

Θα δοκιμαστούν τα εξής:
1ο “Edenia” λευκό αφρώδες • Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαλαγουζιά

Συνοδευτικό Πιάτο: SALMON MILFEUILLE Μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα, γιαουρτι, λάιμ, άνιθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μιξ φύλλων (ρόκα-σπανάκι-λόλα)

2ο “Vermentino” λευκό • Ποικιλιακή Σύνθεση: Vermentino

Συνοδευτικό Πιάτο: PORK BAO BUNS Tαϊλανδέζικα ψωμάκια στον ατμό με χοιρινό κρέας, λάχανο, καρότο και σως μουστάρδα-μέλι

3ο “Κτήμα Θεόπετρα” ροζέ • Ποικιλιακή Σύνθεση: Λημνιώνα & Syrah

Συνοδευτικό Πιάτο: SWEET CHILI SHRIMPS Γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι και γλυκόξινη σως

4ο “Λημνιώνα” ερυθρό • Ποικιλιακή Σύνθεση: Λημνιώνα

Συνοδευτικό Πιάτο: BON FILLET Μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και ψητά λαχανικά

5ο “Dark Cave” • Παλαιωμένο Τσίπουρο 5 ετών

Συνοδευτικό Πιάτο: Brownies bitter σοκολάτας και ξηρούς καρπούς

Tο κόστος είναι στην ειδική για την εκδήλωση τιμή των 38,00€ ανά άτομο.


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στα 2103211117 & 6977418277

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.