Follow us

Kρασιά και δημιουργοί που πρεσβεύουν την Ελλάδα

Ένα θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, με τις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες αμπελιών και τις πιο γνωστές -μερικές και μοναδικές- ετικέτες των κρασιών τους, μας επεφύλαξε η παρουσίαση της lovegreece.com…

Kρασιά και δημιουργοί που πρεσβεύουν την Ελλάδα

Η εκδήλωση στο Life Gallery Athens hotel το βράδυ της 5ης Μαρτίου είχε μαέστρο και δεξιοτέχνη συντονιστή της βραδιάς τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, γεγονός που εγγυόταν την επιτυχία της. Τα υπόλοιπα ανέλαβαν οι 15 παραγωγοί-οινοποιοί, οι πιο κατάλληλοι να μιλήσουν για ποικιλίες στις οποίες πίστεψαν, με τις οποίες πειραματίστηκαν και τις οποίες περήφανα και συχνά με συγκίνηση μας παρουσίασαν.

Kρασιά και δημιουργοί που πρεσβεύουν την Ελλάδα
Τα 15 κρασιά που επιλέχτηκαν

Ποικιλίες που εκτείνονταν από πολύ γνωστές, ακόμα και στο εξωτερικό πλέον (Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο) μέχρι άγνωστες στο πολύ κοινό, όπως το Βραδυανό ή το Δαφνί. Ακολούθησε μια απολαυστική γευσιγνωσία των ετικετών που παρουσιάστηκαν, με οινοχόους και ενδιαφέροντες συνομιλητές τους παραγωγούς.

Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, στη βραδιά θα έπρεπε να συμμετέχουν τουλάχιστον 20 ακόμα οινοποιοί (τεχνικά δύσκολο), γεγονός που υπόσχεται μάλλον μια ωραία συνέχεια.

Όλοι οι εκπρόσωποι των 15 οινοποιείων της βραδιάς

Τα κρασιά και οι ποικιλίες για τα οποία μας έκαναν την τιμή να έρθουν από τις πατρίδες τους για να μας παρουσιάσουν οι οινοποιοί τους ήταν:

- Κτήμα Παλυβού - Ammos Terra Leone 2015 - Aγιωργήτικο (ΠΟΠ Νεμέα)
- Κτήμα Τσέλεπου - Μαντινεία 2017 (ΠΟΠ Μαντινεία)
- Οινοποιητική Μονεμβασιάς - Κυδωνίτσα 2016 (ΠΓΕ Λακωνία)
- Κτήμα Λυραράκη - Δαφνί Ψαράδες 2016 (ΠΓΕ Κρήτη)
- Κτήμα Porto Carras - Mαλαγουζιά (ΠΓΕ Χαλκιδική)
- Gentilini Οινοποιείο και Αμπελώνες - Ρομπόλα Wild Paths 2017 (ΠΟΠ Ρομπόλα)
- Boutari Σαντορίνη 2017 - Ασύρτικο (ΠΟΠ Σαντορίνη)
- Οινοποιείο Δουλουφάκη - Άσπρος Λαγός 2017 Βιδιανό (ΠΓΕ Κρήτη)
- Κτήμα Βιβλία Χώρα- Όβηλος λευκός 2017 -Ασύρτικο/Semillon (ΠΓΕ Παγγαίο)
- Οινοποιείο Τετράμυθος - Ρετσινα Αμφορά 2017 - Ροδίτης (Ονομασία κατά Παράδοση)
- Κτήμα Τάτση - Γουμένισσα 2013 -Ξινόμαυρο-Νεγκόσκα (ΠΟΠ Γουμένισσα)
- Tsantali - Ραψάνη Grande Reserve 2011 - Ξινόμαυρο/Κρασάτο/ Σταυρωτό (ΠΟΠ Ραψάνη)
- Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Ράμνιστα 2013 - Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
- Οινοποιία Βρυνιώτη - Βραδυανό 2014 - Βραδυανό (ΠΓΕ Εύβοια)
- Κτήμα Ζαφειράκη - Λημνιώνα 2015 - Λημνιώνα (ΠΓΕ Τύρναβος)

Το ξεχωριστό event οργάνωσε η lovegreece.com, μια σύνθετη πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη. Στόχος της, “η ανάδειξη και η προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα”.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.