Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια, που αναδεικνύει αφενός τη συνεχόμενη και δυναμική ανάπτυξη της γαστρονομίας στην περιφέρεια, αφετέρου την ανάγκη του κόσμου για γαστρονομικά δρώμενα σε μεγάλες πόλεις, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η Καλαμάτα είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη πόλη σε τουριστικό και γαστρονομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, που εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε γαστρονομικό προορισμό. Σε αυτό το σκηνικό, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες το Platea, το πολυαναμενόμενο all day bar-restaurant του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, διεθνούς ποδοσφαιριστή και αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος.
Το Platea επέλεξαν τα Semeli Wines για να προτείνουν στο κοινό της Καλαμάτας ένα προσεγμένο μενού, που δημιουργήθηκε για να ταιριάξει με μερικές από τις εμβληματικές ετικέτες του οινοποιείου. Έτσι, ένα ταρτάρ τόνου με αβοκάντο συνδυάστηκε με το Semeli Mantinia Nassiakos του 2016, ένα δυναμικό και αρωματικό μοσχοφίλερο, η σαλάτα με κολοκυθόσπορο, σπόρους chia και καραμελωμένα καρύδια συνδυάστηκε με το Aetheria White 2016, μια δροσερή μαλαγουζιά με chardonnay που δίνει σώμα και βάθος. Tις παπαρδέλες με μάγουλα και μανιτάρια portobello συνόδευσε το πληθωρικό Aetheria Red 2015 όπου Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon ισορροπούν μεταξύ ταννινών και αρωμάτων, ενώ το γεμάτο NEMEA Grande Reserve αποτέλεσε τον ιδανικό παρτενέρ μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας από τη Μάνη, όπου το αγιωργίτικο έστρωσε χαλί στη βουτυρένια γεύση του ψητού κρέατος.
Το μενού παρουσιάστηκε στο κοινό της Καλαμάτας, ενώ τη βραδιά της γευσιγνωσίας τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο πρόεδρος της Semeli Wines κ. Δημήτρης Κουνελάκης όσο και ο Γενικός Διευθυντής και Οινολόγος κ. Λεωνίδας Νασιάκος.
Η περιφέρεια δείχνει να αγκαλιάζει με ενδιαφέρον τέτοιες προσπάθειες, καθώς τα ελληνικά προϊόντα, και εν προκειμένω τα ελληνικά κρασιά, δείχνουν να έχουν μπει για τα καλά στον δρόμο της ποιότητας, προσφέροντας συνεχώς πιο ενδιαφέρουσες γευστικές εμπειρίες.
Κείμενο: Χάρης Τζαννής