Follow us

To οινικό ραντεβού με τους βόρειους

Η ετήσια συνάντηση με τα κρασιά της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιείται για μια ακόμα φορά στο Hilton και μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα κρασιά της νέας χρονιάς…

To οινικό ραντεβού με τους βόρειους

Πώς ήταν φέτος το Ξινόμαυρο της Νάουσας, ποια είναι τα καινούργια ροζέ κρασιά; Πώς εξελίσσεται η αφρώδης ρετσίνα; Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα, θα έχουμε απαντήσεις στα φετινά Βοροινά, που διοργανώνονται την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Hilton Athens.

Θα βρεθούμε μαζί με τους οινοπαραγωγούς 23 οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και θα γευτούμε όλα τα κρασιά της νέας σοδειάς. Η γκάμα είναι μεγάλη και η αίθουσα Esperides του ξενοδοχείου θα γεμίσει λευκά, ροζέ και κόκκινα, φρέσκα, παλαιωμένα, πειραματικά, ξηρά, γλυκά, αφρώδη και ημιαφρώδη. Θα ανακαλύψουμε όλες τις καινούργιες ετικέτες, θα εντοπίσουμε σίγουρα κάποιες ενδιαφέρουσες παλιές εσοδείες και θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Πρόκειται για μια οινική επέλαση από τις πιο ενδιαφέρουσες. Κάθε οινόφιλος περιμένει το ετήσιο ραντεβού, που πραγματοποιείται πάντα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

To οινικό ραντεβού με τους βόρειους

Για να αξιοποιήσετε την ευκαιρία των Βοροινών δοκιμών σκεφτείτε από πριν πως θα τα διαχωρίσετε ώστε να δοκιμάσετε όσα μπορείτε περισσότερα. Θα είχε ενδιαφέρον να κάνετε διαχωρισμούς ανάλογα με τις περιοχές και τις ποικιλίες. Για παράδειγμα, να τσεκάρετε διαφορετικά Ξινόμαυρα ή στα λευκά Μαλαγουζιές. Αυτά που δεν πρέπει να χάσετε και αξίζει να βάλετε στον προγραμματισμό σας είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα master classes που έχουν οργανωθεί.

Η Αλεξάνδρα Ανθίδου από τη διοργάνωση των ΒορΟινών

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis (12:00- 15:00), ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα μας δώσει μια πολύ καλή γεύση για τα Βοροινά του μέλλοντος, ενώ την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου (16:30-18:00) ο Γιάννης Καρακάσης στο Hilton στην αίθουσα Θάλεια 3, θα μας ταξιδέψει στα first vintages. Την ίδια μέρα, στην αίθουσα Θάλεια 4, (18:00 – 19:00) θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου, από τον κύριο Πίκουλα, τον καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Βοροινά, Hilton 12:00 – 15:00 είσοδος δωρεάν για τους επαγγελματίες
15:00- 20:00 για το κοινό, είσοδος 8 ευρώ με προεγγραφή 5 εύρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site www.voroina.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.