Follow us

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», επιστρέφουν στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους φίλους του κρασιού, το κοινό που θέλει να γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του επώνυμου ποιοτικού οίνου από τα δημοφιλή οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 23 οινοποιεία, τα οποία μέσα από τις ετικέτες των κρασιών και αποσταγμάτων τους αναδεικνύουν τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ποιότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα κρασιών, από τα φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2017 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών, αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους, γλυκείς και αποστάγματα, απλά και παλαιωμένα.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Στα πλαίσια των ΒορΟινών έχουν προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις που στόχο έχουν στην εμβάθυνση των γνώσεων για καταναλωτές και επαγγελματίες:

MW Masterclass: Τα ΒορΟινά του Μέλλοντος
Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 12:00-15:00
Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, αίθουσα «Magnolia»
Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW

MW Masterclass: First Vintages – Οι πρώτες χρονιές αποκαλύπτονται
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 16:30-18:00
Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 3»
Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW

Παρουσίαση του βιβλίου της κας Σταυρούλας Κουράκου
«Το Ξινόμαυρο. Η οινάμπελος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας»
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 18:00-19:00
Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 4»
Παρουσίαση βιβλίου: Γ. Α. Πίκουλας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Τα ΒορΟινά στην Αθήνα
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018
Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Esperides»
Ώρες λειτουργίας:
12.00-15.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: Δωρεάν αυστηρά με επαγγελματική κάρτα. Με προεγγραφή στο www.voroina.gr)
15.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 8 ευρώ. Με προεγγραφή στο www.voroina.gr: 5 ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.