Follow us

California Wine Tasting στο Cellier

California Wine Tasting στο Cellier

To Cellier World Tour ξεκινά με προορισμό την California! Μας καλεί να αποβιβαστούμε την Τετάρτη 31/1 στην πιο σημαντική οινοπαραγωγική ζώνη των Η.Π.Α., δοκιμάζοντας τις καλύτερες ετικέτες της περιοχής.

Τι κάνει όμως την Καλιφόρνια τόσο ιδιαίτερη; Φυσικά το κλίμα της, που συνδυάζοντας τη δροσιά του Ειρηνικού Ωκεανού με τις πρωινές ομίχλες και στη συνέχεια τη μεγάλη ηλιοφάνεια, δίνει ένα αποτέλεσμα που ποικίλει σε κρασιά που θυμίζουν… Ευρώπη.

Ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς DipWSET θα μας παρουσιάσει τα σημαντικότερα κρασιά του ανθρώπου που θεωρείται ο “πατέρας” του σύγχρονου οινικού κόσμου της Αμερικής, του Robert Mondavi από τη Napa, αλλά και του έτερου σημαντικού παραγωγού της χώρας, Joseph Phelps, και φυσικά του πανταχού παρών Torres με τα Marimar.

Τα κρασιά της γευσιγνωσίας θα είναι τα:

Zinfandel Rose 2016, Beringer
Woodbridge Chardonnay, R.Mondavi
Napa Valley fume Blanc 2014, R.Mondavi
Marimar La Masia Chardonnay 2011
Freestone Pinot Noir 2013, J.Phelps
Cabernet Sauvignon 2013, J.Phelps
Zinfandel Lodi, Ravenswood
Napa Valley Cabernet Sauvignon Reserve 2013, R.Mondavi (To Kalon Vineyard)
Eisrebe 2015, J.Phelps

Το Check in έχει ανοίξει!

Πότε: Τετάρτη 31/01/2018
Ώρα: 20:45
Πού: Κατάστημα Cellier Συντάγματος, Κριεζώτου 1Δ, Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: 50€

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο 2103610040. Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με την εξόφληση του εισιτηρίου.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.