Follow us

Gastronomads: Old Vines Swartland

Gastronomads: Old Vines Swartland

Οι Gastronomads ετοιμάζουν ένα ταξίδι για λίγους εκεί που ο Eben Sadie, ο κορυφαίος και ο πιο ταλαντούχος οινοπαραγωγός της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, βρίσκει ξεχασμένα αλλά υπέροχα, γέρικα αμπελοτόπια, φυτεμένα με σπάνιες ποικιλίες, και τα μετατρέπει στα Old Vines Series. Τα ίσως πιο σπάνια και σίγουρα πιο συναρπαστικά κρασιά της χώρας του.

Με την επιμέλεια του σεφ Μιλτιάδη Κιούκα και της ομάδας του, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές της Swartland και με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW θα μυηθούν σε αυτά τα περιορισμένης κυκλοφορίας κρασιά.

Το ταξίδι τους θα γίνει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου
στις 21:00, στον χώρο Private Dining Μιλτιάδης Κιούκας,
Παπαστράτου 49, Πειραιάς. Οι θέσεις πολύ περιορισμένες.

Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά έως την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στο info@gastronomadsclub.com ή με προσωπικό μήνυμα στη facebook fanpage των Gastronomads.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ/άτομο.

Κράτηση με προκαταβολή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.
www.gastronomadsclub.com

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.